Čitanje na kotačima
Čitanje na kotačima

Promocija pokretne knjižnice na Likovnoj koloniji u Šćepanju

Nakon što je u sklopu projekta „Čitanje na kotačima” Gradskoj knjižnici i čitaonici Novi Marof nedavno na korištenje predan novouređeni bibliokombi, vozilo je prošle subote promovirano na Likovnoj koloniji „Sveti Martin“ u Šćepanju.

Dvoje zaposlenika Gradske knjižnice vozač Stjepan Horvat i knjižničarka Katja Čamić bili su vrlo susretljivi u pružanju informacija o korištenju nove usluge pokretne knjižnice, što je naišlo na popriličan interes dvjestotinjak umjetnika, slikara, organizatora likovne kolonije i volontera DVD-a Šćepanje kao i njihovih obitelji, a naročito najmlađih žitelja Šćepanja.

Diplomirana knjižničarka Katja Čamić, kojoj je ovo prvo radno mjesto, naglasila je kako će bibliokombi tijekom svojih posjeta naseljima Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum u ponudi imati oko 1500 knjiga među kojima stručnu literaturu za djecu i odrasle, beletristiku, slikovnice i dječju literaturu. Na 8 različitih stajališta dnevno u naseljima Novog Marofa boravit će od ponedjeljka do četvrtka, dok će na 9 stajališta u naseljima Brezničkog Huma biti petkom.

Bibliokombi svoje vožnje započinje tijekom mjeseca lipnja s ciljem povećanja dostupnosti knjiga i čitalačkih programa ranjivim i teritorijalno izoliranim osobama u naseljima Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. Stanice bibliokombija uglavnom se nalaze u blizini škola, vrtića i društvenih domova te u blizini autobusnih stajališta, a ruta će obuhvatiti Možđenec, Sudovec, Ključ, Orehovec, Oštrice, Presečno, Remetinec, Belski dol i Podrute, Jelenšćak, Makojišće Donje, Topličicu i Madžarevo na području Novog Marofa te Butkovec, Kršćenovec, Šćepanje, Radešić i Paku s područja Brezničkog Huma.