Čitanje na kotačima
Čitanje na kotačima

Poziv na radionice "Čitanjem do zdravlja"

Dragim stanovnicima Novog Marofa i Brezničkog Huma!

Gradska knjižnica i čitaonica krajem uskoro počinje s radionicama u sklopu projekta ‘Čitanje na kotačima’.  Ovim putem vas pozivamo da nam se javite i prijavite se na sudjelovanje.

‘Čitanjem do zdravlja’ ciklus je od 20 radionica u obliku čitateljskog kluba. Tematika koje ćemo se doticati je osobno zdravlje. Svatko od sudionika moći će se informirati o tome kako s pomoću knjiga možemo utjecati na vlastiti rast i razvoj.

Neovisno o tome jeste li čitateljski nastrojeni ili ne, svakako se prijavite. Čitanje nije uvjet. Imate jedinstvenu priliku čuti osobna iskustva ljudi koji su uz pomoć čitanja uspjeli prebroditi teške životne izazove.

Za više informacija i sudjelovanje javite se na mail: citanjenakotacima@gmail.com , na broj 091/198 1796 (Jasmina Bočkaj, administratorica projekta) ili direktno kod nas u knjižnici.

Radionice, ukupno njih 20, okvirno po sadržaju:

  1. Međusobno upoznavanje sudionika, ciljevi radionice, upućivanje u temu čitalaštva te fonda knjižnice
  2. ‘Pričaj svoju priču’ – aktivni čitaoci kroz svoja vlastita iskustva nastoje približiti ostalima čitalaštvo te korisnost čitanja za mentalno zdravlje (gosti na radionici – aktivne čitateljice bivšeg čitateljskog kluba)
  3. ‘Knjiga koja je promijenila moj svijet’ – ideja je da svatko od sudionika odabere jednu knjigu koju će čitati kroz ovaj ciklus radionica, te na samome kraju ispriča svoja iskustva, do kojih je saznanja došao iz te knjige, biranje knjiga
  4. ‘Moje iskustvo čitanja’ – po jedan ili više sudionika priča o svome životnom iskustvu, kako i zašto čita, iskustvo koje mu je pružala određena knjiga, ostali se uključuju u raspravu
  5. ‘Moje iskustvo čitanja’ – nastavak
  6. ‘Moje iskustvo čitanja’ – nastavak
  7. ‘Moje iskustvo čitanja’ – nastavak
  8. ‘Moje iskustvo čitanja’ – nastavak
  9. ‘Moje iskustvo čitanja’ – nastavak
  10. Dolazak gosta predavača – teme koje će biti obrađene su razvoj vlastitih sposobnosti i mogućnosti koje to nudi. Kako iz stanja nezaposlenosti i tuge doći do sreće.

Ciljna skupina za ove radionice su nezaposlene osobe. No, svi ste dobrodošli.

Razvoj grupe pratit će se kroz vrijeme, te, ovisno o napretku, odabrati teme za preostalih 10 radionica. Otvaramo put da se radionice prilagode grupi i njenim potrebama. Možemo ići u smjeru duhovnosti kroz čitalaštvo, fizičkog zdravlja, razvoja kompetencija. No, možemo i ići u smjeru razvoja ‘poduzetničkog mindseta’, kako su ciljne skupine ovih radionica nezaposlene osobe. U fondu knjižnice ima i stručne literature vezane uz poduzetništvo.

Radujemo se vašem dolasku!